Persoonlijke Ontwikkeling

Onze aanpak m.b.t. corona om je veilig een consult, coaching, cursus of assessment te laten volgen: de cursusgroepen zijn nooit groter  dan 5 personen, bij meer personen gebruiken  we een andere locatie, wij stellen mondkapjes beschikbaar als onze klant dat wenst, de consultant/coach/trainer draagt mondkapjes als de klant daar prijs op stelt; bij onze cursussen is één op één les mogelijk tegen geringe meerprijs; consults, coaching en cursussen kunnen online plaatsvinden; voor het overige hanteren wij de RIVM richtlijnen.

Cursus Timemanagement

Als je dagelijks te maken hebt met een overvolle inbox met e-mail, een lange todo-lijst en een drukke agenda, veel interrupties, afleidingen en onderbrekingen in je werkomgeving, tijdgebrek en een onrustig gevoel over zaken die weer niet gereed zijn, het uitstellen van grote klussen, stapels informatie, moeite met prioriteiten stellen, plannen en overzicht houden en je denkt meer AAN je werk dan OVER je werk dan is deze halve dag méér dan goed besteedt. Een dagdeel vol praktische tips hoe om te gaan met de hierboven genoemde zaken.

Je leert in een halve dag (!) een praktisch en compleet timemanagement systeem waarmee je flexibel en ontspannen kunt werken in een veeleisende werkomgeving:
- nooit meer stapels
- overzicht in outlook
- geen last van collega’s
- een ‘stille’ telefoon
- sneller vergaderen
- etc.etc.


Cursusdata 2020

 

Cursus 21st Century Skills

Het 21st CSM is inmiddels wereldwijd in gang gezet. Met als doel ons te laten kennismaken met een bundeling competenties die wij nodig zullen hebben in een sterk veranderde omgeving. Voortschrijdende technologie, nieuwe manieren van werken, globalisering, anders omgaan met elkaar, gewijzigde levensritmes, andere vormen van communicatie , nieuwe culturen. Over welke competenties moet je als mens (lees: manager, leidinggevende, medewerker) beschikken om optimaal te (blijven) functioneren in de 21ste eeuw? In deze inspirerende workshop besteden wij aandacht aan de vaardigheden die moeten leiden tot een Positieve, Pro-actieve Zelfregie (PPZ). De PPZ is een absolute must om te kunnen overleven in een wereld waarin opkomen voor jezelf steeds belangrijker aan het worden is. Deze workshop is inclusief een persoonlijke rapport met daarin een persoonlijkheidsbeschrijving en competentieoverzicht van jezelf. Voorzien van filmfragmenten over verandering.

Je leert dat je als individu , meer dan ooit, in staat moet zijn doelen te behalen. Je leert een positieve open houding aan te nemen, flexibel te zijn, en je kunt je aanpassen als dat nodig is. Verrassingen worden uitdagingen. In deze workshop ontwikkelen we dé competenties die je nodig hebt bij het functioneren in de 21ste eeuw:
- samenwerken
- creatief zijn
- communiceren
- probleemoplossend vermogen
- kritisch denken
- sociale en culturele vaardigheden


Cursusdata 2020


Cursus Mindmappen

Een mindmap kun je gebruiken om creatieve en informatieve processen te ondersteunen en bij het leren en onthouden. Een mindmap is een diagram opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes, die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema. Met een mindmap leg je relaties tussen verschillende delen van de tekst, waardoor verbanden ontstaan. Door de inhoud schematisch samen te vatten in hoofditems, subitems, vormen, kleuren en links krijg je goed inzicht in de stof. Mindmappen stimuleert het geheugen omdat het aansluit bij de werking van zowel de linker- als de rechter hersenhelft. Wanneer je werkt of studeert met een mindmap kun je meer onthouden en reproduceren. In deze workshop leer je hoe je een mindmap maakt en hoe je de mindmaptechniek zelf kunt toepassen

Je leert het verkrijgen van een goed en degelijk overzicht van werkzaamheden, projecten etc. Daarnaast zul je merken dat je de schema’s veel beter kunt onthouden dan bij andere wijzen van informatie verzamelen en ordenen


Cursusdata 2020

Cursus Denk je Sterk

Deze cursus is een inspiratie bron voor een nieuwe manier van functioneren, ontdekken, communiceren en/of leidinggeven. Zeker nu, in een tijd waarin vele veranderingen aan de orde van dag zijn, is het van belang dat je je staande kunt houden en vol zelfvertrouwen bent. Deze workshop zet je zintuigen op scherp en je kijk op wat je altijd doet. Je zult ervaren dat je door deze nieuwe manier van denken veranderingen gemakkelijker aan kunt, je doelen sneller kunt bereiken en dat het je veel (interne) rust en overzicht geeft.

In de workshop doorloop je een traject van anders leren denken, wat je kunt toepassen in je werk maar ook met betrekking tot je gezondheid, relaties en geluk. De volgende aspecten komen aan de orde:
- versterken van je natuurlijke nieuwsgierigheid ( is de stuwende kracht achter kennis en wijsheid);
- hoe word je een doener in plaats van een dromer (positief gebruik maken van je ervaringen)
- leer te kalibreren ( d.w.z. leer het gedrag van iemand te observeren door middel van zintuiglijke scherpzinnigheid)
- genereer een open instelling tegenover onzekerheden, denk jezelf sterk
- leer denken met je beide hersenhelften voor nóg betere resultaten
- leer hoe mentaliteit en emoties een goede uitwerking (kunnen) hebben op je fysiologie
- leer hoe alle bovenstaande punten als een éénheid in elkaar passen.

 


Cursusdata 2020

PPS® (Persoonlijke Positionering Strategie)

Een PPS® traject omvat - op jou afgestemde - activiteiten die jouw bewustzijn en je identiteit verbeteren, je talent en potenties ontwikkelt, je flexibiliteit en  inzetbaarheid vergemakkelijken, je werk-  en levenskwaliteit verbetert en tot slot bijdraagt aan het realiseren van jouw dromen en aspiraties.

deel 1: assessment, wie ben je, welke talenten heb je, in wat voor soort omgeving werk je graag

deel 2: focus creëren, wat wil je, waar ga je voor en sluit dat aan bij je persoonlijkheid?

deel 3: laat je begeleiden, trainen of coachen tot je doel is bereikt.

Meer informatie over het unieke PPS traject

Deze unieke PPS®  bieden wij aan binnen RBC-Consultants. Opleidingen in Friesland is onderdeel van RBC-Consultants